Zašto treba da volimo računovodstvo?

17 августа, 20200
cf-vizual.jpg

Da biste razumeli zašto je računovodstvo ključno za Vaše poslovanje, setite se školskih dana i predmeta koji Vam nisu bili omiljeni. Zamislite da ste preduzetnik koji ne ceni računovodstvo – to bi bila velika greška. Nedostatak računovodstvenih usluga, ili još gore, neiskorišćavanje njihovih prednosti može biti štetno za Vaš posao. Čak i sa najboljom računovodstvenom agencijom, potrebno je da znate šta tražite i kako da tumačite finansijske izveštaje.

Mnogi preduzetnici smatraju računovodstvo obavezom, a ne resursom. Ali kako promeniti tu percepciju? Neki klijenti su nam rekli da ne dobijaju korisne informacije od svojih računovođa, ili nisu sigurni šta bi trebali da traže. Ovo je u suprotnosti sa suštinom računovodstva, koje često doživljavamo kao dosadno i obavezno.

 

Kada Vam računovođa donese finansijski izveštaj, šta osećate? Ako je to panika, vreme je da promenite pristup. Budite preduzetnik koji zna šta da traži, koji ruši stereotipe. Kada naučite šta da gledate u finansijskom izveštaju, možete donositi pametne poslovne odluke. Budite upućeni u finansijski status Vašeg poslovanja, budite svesni Vašeg trenutnog položaja u odnosu na plan i prethodnu godinu. Ne plašite se da procenite da li idete u dobrom ili lošem smeru.

Dobra vest je da ne morate biti računovođa da biste razumeli finansijske izveštaje. Važno je da znate kako da uputite Vaš računovodstveni tim da Vam pruži potrebne informacije na razumljiv način. Konsultujte se sa računovođom, zabeležite nejasnoće i važne stavke, i pripremite se da sa uzbuđenjem dočekate svaki izveštaj.

 

Promenite perspektivu i cenite računovodstvo zbog Vašeg poslovanja. Lojalnost, odgovornost i kontinuirano učenje su ključne karakteristike našeg tima. Uvek smo tu da Vam pomognemo na putu ka uspehu.

EditorCF


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *