Kada ustaljene fraze dobijaju značenje u poslovnom kontekstu?

7 августа, 20200
Kada-cliché-dobija-pozitivno-značenje_.jpg

Zamislite da ste vlasnik preduzeća i često doživljavate računovodstvo kao obavezu, nešto poput odlaska kod zubara – odlažemo, iako znamo da je bitno. Međutim, ono što sada može izgledati kao mala neprijatnost, može prerasti u veliki problem. Ova fraza, iako može zvučati kao kliše, može imati duboko značenje kada se primeni u pravom kontekstu. Efikasan računovodstveni sistem može doneti znatno poboljšanje finansijske situacije Vaše kompanije.

 

Vreme je novac – ova fraza danas ima veće značenje nego ikada. Ubrzan tempo poslovanja zahteva brze reakcije i prilagođavanje. Implementacija sistema za praćenje naplata i redovno praćenje računa koji dospevaju na 30, 60 ili 90 dana je ključno.

 

Ko rano rani dve sreće grabi – odredite dan u mesecu za izdvajanje sredstava za poreske obaveze ili to činite nakon svake značajnije prodaje. Poseban račun za poreze sprečiće nenamerno trošenje sredstava i izbegavanje kazni i kamata.

 

Štednja za crne dane – planiranje unapred, čak i do pet godina, je deo zdrave poslovne strategije. Pripremite se za velike troškove i nepredviđene situacije. Planirajte korišćenje dohotka iz profitabilnih meseci za pokrivanje fiksnih troškova tokom manje profitabilnih perioda.

Dvaput proverite sve (i uvek pitajte) – bez obzira na metod koji koristite, bilo Excel, knjigovođu ili klasičnu beležnicu, bitno je pratiti detalje. Tačno poznavanje stanja na poslovnom planu je ključno za donošenje pametnih odluka.

Računovodstvo je odraz Vašeg poslovanja, i ako tražite računovodstvene usluge ili savete, uvek možete računati na nas.

EditorCF


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *